Украйна е постигнала значителен напредък, тъй като отблъсква руските сили,

...
Украйна е постигнала значителен напредък, тъй като отблъсква руските сили,
Коментари Харесай

Байдън: Украйна има напредък, но не можем да кажем дали войната е в повратен момент

Украйна е постигнала забележителен прогрес, защото отблъсква съветските сили, само че не може да се каже дали войната е в преломен миг, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Ройтерс.

Запитан дали Украйна е достигнала повратна точка в спора, Байдън сподели:

" Не може да се даде отговор на този въпрос. Трудно е да се каже. Ясно е, че украинците са постигнали забележителен прогрес. Но аз мисля, че това ще бъде дълъг път ".
Нови следи от военни закононарушения
След отвоюването на огромни територии от Харковска област в Източна Украйна от окупационните съветски сили през последните дни, украинските управляващи оповестиха, че са разкрили доказателства за закононарушения, осъществени от съветските войски, съобщи ДПА.  

Серхий Болвинов - върховен украински служител на реда от град Балаклия, съобщи, че съветските сили там постоянно са измъчвали пандизчии в локалния полицейски сектор, като уточни, че броят на хората, които са били в пандиза по време на траялата месеци окупация, е към 40.

Според очевидци при изтезанията на пандизчиите е употребявано електричество, а във към момента непроверени отчети от други елементи на района се твърди, че съветските военни също са убивали хора.

Стотици мъртви цивилни бяха открити, откакто съветските войски се изтеглиха от региона към Киев напролет. Въпреки неопровержимите доказателства Москва отхвърля убийствата да са дело на съветски бойци и твърди, че зверствата са инсценирани от Украйна, отбелязва ДПА.

Същевременно президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна се пробва да върне нормалността допустимо най-бързо в новоосвободения си източен район.

" Много е значимо, че дружно с нашите войски, с нашето знаме, естественият живот се завръща в отвоюваната назад територия ", сподели Зеленски във видеообръщението си във вторник вечерта.

Украйна към този момент е в положение да извършва обществените си отговорности, сподели президентът и добави, че в освободения град Балаклия за първи път от пет месеца още веднъж са изплатени пенсии.

" Просто не можехме да правим заплащания заради окупацията ", сподели той.

Зеленски уточни като различен приоритет издирването на всички останали съветски бойци или диверсионни групи в региона, както и арестуването на тези, които са сътрудничили на окупацията, като акцентира значимостта на възобновяване на сигурността в новоосвободените елементи на страната.

През последните няколко дни украинската войска си върна огромни елементи от Харковска област в Източна Украйна в изненадваща контраатака, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР