Украйна е поразила част от руската система за противовъздушна отбрана

...
Украйна е поразила част от руската система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украински удар по руската ПВО в Крим

Украйна е поразила част от съветската система за противовъздушна защита в анексирания Крим през нощта, до момента в който Москва съобщи, че е отблъснала огромен опит за ракетен удар на полуострова.

Киев ускори офанзивите против черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година, откогато стартира контраатака против съветските сили по-рано тази година.

" Въоръжените сили сполучливо поразиха стратегически обект от системата за противовъздушна защита на западното крайбрежие на окупирания Крим ", заяви в обществените мрежи звеното за стратегически връзки на украинската войска.
То не даде повече детайлности, а Русия не даде формален коментар.

Русия заяви, че нейната противовъздушна защита е свалила сполучливо осем украински ракети, изстреляни към полуострова.

" На 30 октомври беше спрян опитът за офанзива от страна на киевския режим с осем крилати ракети Storm Shadow по цели на Кримския полуостров ", съобщи съветското министерство на защитата.

" В резултат на системите за противовъздушна защита, които отблъснаха офанзивата, всички ракети бяха свалени ", се споделя още в известието.

Един човек е бил ранен от падащи парчета, заяви назначеният от Русия губернатор на Севастопол.
Руски военни блогъри бяха съобщили през нощта, че Украйна ускорява офанзивите си на полуострова.

Влиятелният канал в Телеграм " Рибар " - който е непосредствен до съветската войска - съобщи, че Киев е почнал " комбинирана офанзива ".
В него се твърди, че Украйна е изстреляла две американски ракети ATACMS , които са паднали покрай село Оленовка, на западния бряг на Крим.

" Рибар " съобщи, че съветските сили не са съумели да смъкват ракетите, " само че с помощта на ограниченията, взети по-рано, не е имало съществени вреди ".
В профила в обществената мрежа се твърди, че " половин час по-късно " моряците от Черноморския флот са разкрили три украински военноморски дрона покрай Севастопол.

Рибар съобщи, че един от тях е " погубен ", а други два са се пробвали да навлязат в Херсонския залив, преди да бъдат обстрелвани и потопени от съветските сили.

Украйна постоянно се насочва към Черноморския флот на Русия в Крим.

През септември Киев съобщи, че е блъснал алегоричен щаб на армията в Севастопол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР