Украйна e получила тайно американските щурмови машини M1150 ABV (Assault

...
Украйна e получила тайно американските щурмови машини M1150 ABV (Assault
Коментари Харесай

Украйна тайно е получила американските щурмови машини M1150 ABV

Украйна e получила скрито американските щурмови машини M1150 ABV (Assault Breacher Vehicle), които са основани на танковете Abrams.
Според Defence Express този тип въоръжение е „ изгряло “ във видеопоздравлението на президента Владимир Зеленски във връзка Деня на ракетните войски и артилерията и Деня на инженерните войски, както и на фотография, оповестена от кабинета на президента.
Въоръжените сили на Украйна станаха вторите в света след американската войска и първият задграничен оператор на машината. През 2021 година Австралия получи позволение за закупуване на M1150, само че няма данни за сключване на контракт.
  Какво се знае за ABV M1150
M1150 ABV е нова машина за разминиране. Системата ѝ се състои от обичаен плуг и система за изстрелване на линейни избухливи заряди, което разрешава гърмежът да пробие минни полета с дължина към 100-150 метра едновременно. Според Международния институт за стратегически проучвания американската войска разполага единствено със 149 такива машини.
Според Militarny M1150 ABV е влезнала в употреба през 2009 година Теглото на транспортното средство е 72 тона, дължината ѝ е 12 метра, а екипажът е от двама души. Мощността на мотора е 1500 конски сили. Превозното средство употребява две пускови установки M58 MICLIC за отдалечено разминиране и също е оборудвана с картечница M2 Browning.
През юни The Washington Post назова това транспортно средство най-хубавият вид за разминиране на украинския фронт. Беше маркирано, че Киев е изискал от Вашингтон да даде това съоръжение, само че по това време не е имало доставки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР