Украйна е получила от САЩ за първи път зенитно-ракетни системи

...
Украйна е получила от САЩ за първи път зенитно-ракетни системи
Коментари Харесай

Украйна получи от САЩ първите системи за ПВО NASAM

Украйна е получила от Съединени американски щати за първи път зенитно-ракетни системи NASAMS, заяви в изявление за американския канал CBS News президентът Володимир Зеленски.

„ Искам да благодаря на президента Байдън за позитивното решение, което към този момент беше взето, и на Конгреса на Съединени американски щати – получихме NASAMS. Това са системи за противовъздушна защита. Но повярвайте ми, това даже не е задоволително, с цел да покрие гражданската инфраструктура, учебни заведения, лечебни заведения, университети, домовете на украинците “.

Зенитно-ракетната система NASAMS се състои от радар Sentinel, усъвършенствана ракета въздух-въздух със междинен обхват и център за ръководство на огъня KDA.

NASAMS ще даде на противовъздушната защита на Украйна приспособена, най-съвременна система за защита, която може да усили оптимално способността им да разпознават, нападат и унищожават противников самолети, дронове и крилати ракети.

Една батарея на зенитно-ракетната система NASAMS-2 (второ поколение) включва: 12 пускови установки, 8 РЛС, 1 център за ръководство на огъня, 1 автомобил с електронно-оптична камера и 1 тактически контролер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР