Украйна е получила около 10 процента от оръжията, които иска

...
Украйна е получила около 10 процента от оръжията, които иска
Коментари Харесай

Украйна е получила “около 10 процента” от оръжията от Запада

Украйна е получила " към 10 % от оръжията ", които желае от западните си сътрудници, с цел да води война с съветската войска на терен, заяви през днешния ден украинското министерство на защитата, представено от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

" От оръжията, които са ни нужни, сме поучили към 10 %, сподели със страдание заместник-министърката на защитата Анна Маляр пред украинската телевизия. - Колкото и старания да поставя Украйна, колкото и да е професионална армията ни, без помощта на западните ни сътрудници няма да можем да спечелим тази война. "

Трябва да се дефинират ясни периоди (за доставките), тъй като всеки ден закъснение е още един ден, в който е заплашен живота на украинските бойци, на нашия народ, акцентира Маляр.

Не можем да чакаме прекомерно дълго, защото ситуацията е доста мъчно, съобщи тя, изключително в Донбас, на изток, където руснаците от няколко седмици лека-полека напредват, досега, в който на процедура ще управляват цялата Луганска област.

Маляр прикани за прецизен график в близко бъдеще, а също западните сътрудник на Украйна да запазят готовността си да поддържат финансово и военно страната.

По-рано през през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани Запада да изпрати " по-бързо повече оръжия и военна техника ", защото " руснаците имат 10, 100 пъти повече ". Според него украинската войска " няма задоволително оръжия с огромен обхват и бронирани коли ".

" Колко бързо ще си върнем окупираните територии в действителност зависи от помощта и оръжията, изпращани от Запада. Ако ни дадат повече оръжия, ще можем да напреднем ", съобщи пък Володимир Зеленски на видеоконференция с датски публицисти.

Украинските сили понасят мъчителни загуби в боевете против съветските войски както в град Северодонецк, по този начин и в района на Харков, съобщи Ройтерс, цитирайки Зеленски.

В своето вечерно послание той също по този начин сподели, че в този миг Украйна се нуждае от съвременни противоракетни оръжия и добави, че не може да има опрощение за страните партньорки да забавят доставките. Някои съветски ракети съумяват да избегнат защитата и предизвикват жертви, сподели Зеленски.

Украйна сподели, че нейните сили към момента се пробват да изтеглят цивилни от Северодонецк, откакто Русия унищожи последния мост към града.

" Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жал, са мъчителни, сподели Зеленски. - Но ние би трябвало да се държим крепко - да се държим крепко е от такова сериозно значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкоз по-малко сили ще му останат, с цел да продължи със своята експанзия. "

Украйна също понася " мъчителни загуби " в района на Харков, източно от Киев, където Русия се пробва да заздрави позициите си, откакто неотдавна беше отблъсната, сподели Зеленски. " Сраженията там не престават и би трябвало да продължим да се бием, да се бием крепко ", добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР