Украйна е получила нови системи за противовъздушна отбрана (ПВО) от

...
Украйна е получила нови системи за противовъздушна отбрана (ПВО) от
Коментари Харесай

САЩ предоставиха на Украйна нови ПВО системи

Украйна е получила нови системи за противовъздушна защита (ПВО) от Съединени американски щати. Според информация на Пентагона, две Противовъздушна отбрана системи NASAMS са към този момент в употреба в Украйна.

Предоставянето на нови Противовъздушна отбрана системи на Украйна се наложи откакто Русия усили честотата на въздушните офанзиви над страната. В 17 области на Украйна е оповестена въздушна паника през днешния ден. Назначената от Русия администрация в Николаевска област осведоми, че региона е сцена на яростни борби. Армията на Украйна нападна съветските сили, само че към този момент няма смяна в позициите на двете страни в спора.

" Разбираме ясно какво възнамерява врагът и по тази причина действаме надлежно. Внимателно, премислено и в полза на освобождението на всички наши територии. Укрепваме позициите си, разрушаваме съветската логистика, поредно унищожаваме капацитета на окупаторите да държат в окупация южната част на нашата страна ", съобщи президентът на Украйна, Володимир Зеленски.

Съединени американски щати дават обещание да продължат с поддръжката си за Украйна даже и след края на войната. " Още в този момент ще помогнем за възобновяване на разрушената от Русия цивилна инфраструктура ", сподели американският министър на търговията, Джина Раймондо.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР