Украйна е получила изтребители и резервни части, за да укрепи

...
Украйна е получила изтребители и резервни части, за да укрепи
Коментари Харесай

Пентагонът: Украйна получи изтребители и резервни части

Украйна е получила изтребители и аварийни елементи, с цел да укрепи военновъздушните си сили , заяви представителят на Пентагона Джон Кърби, без да посочи броя на самолетите и кои са страните, които са ги дали, съобщи Франс прес.

" Днес те разполагат с повече изтребители, в сравнение с преди две седмици “, сподели Кърби на брифинг с публицисти през вчерашния ден.

" Без да встъпвам в детайлности за това какво доставят други страни, бих споделил, че те /украинците/ получиха спомагателни самолети и аварийни елементи, с цел да усилят въздушния си флот ", добави той.

Говорителят не посочи какви са доставените самолетите, само че загатна, че са съветско произвеждане.

Други страни, които имат опит с този тип самолети, съумяха да им оказват помощ да разполагат с повече функциониращи машини , посочи той. Кърби означи, че Съединени американски щати, които не желаят да са воюваща страна в този спор, са улеснили изпращането на аварийни елементи на украинска територия, само че не са изпращали там самолети .

Украинската войска упорства от седмици да получи бойни самолети. Киев изиска от западните си сътрудници изтребители МиГ-29, каквито украинските военни към този момент знаят по какъв начин да пилотират , само че такива имат шепа източноевропейски страни . Възможно прекачване на такива съветски самолети от Полша беше разисквано при започване на март, само че Съединени американски щати бяха срещу, опасявайки се, че Русия може да сметне това за прекомерно директно присъединяване на НАТО в спора, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР