Украйна е поискала и ще получи от държави от ЕС

...
Украйна е поискала и ще получи от държави от ЕС
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Украйна е поискала и ще получи от държави от ЕС изтребители


Украйна е поискала и ще получи от страни от Европейски Съюз изтребители, каквито украинските военни летци могат да употребяват. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след днешното изключително онлайн съвещание на европейските външни министри.

Някои от страните в Европейски Съюз имат такива самолети, означи той и уточни, че тези решения ще се взимат отвън европейската рамка. Изпращаме освен въоръжение на Украйна, добави Борел.

По неговите думи следва на следващия ден финансовите министри на Европейски Съюз да заседават, с цел да преценяват по какъв начин да се извърши днешното политическо решение за обезпечаване на 450 милиона евро военна помощ за Украйна. Той съобщи, че цялостното изключване на Русия от интернационалната разплащателна система SWIFT е доста мъчно, само че мащабът, в който ще се приложи, е доста добре преценен.

Борел означи, че Европейски Съюз продължава работата и на полето на дипломацията.

Върховният представител заяви, че ще посети Молдова и означи потребността от поддръжка за Грузия. По неговите думи би трябвало да се следи дали страните, които аплайват за присъединение към Европейски Съюз, следват европейската външна политика. Опасяваме се, че Русия няма да се спре в Украйна, а ще окаже въздействие в Молдова и Грузия, както и на Западните Балкани, уточни той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Използвани са материали на Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР