Украйна е подала официална молба за присъединяване към Всеобхватното и

...
Украйна е подала официална молба за присъединяване към Всеобхватното и
Коментари Харесай

Украйна иска да влезе и в Транстихоокеанското партньорство

Украйна е подала публична молба за присъединение към Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство , оповестява " Ройтерс ".

Молбата е адресирана до Нова Зеландия, която е депозитар по съглашението. По информация на новозеландското външно министерство молбата е получена на 5 май.

Следващите стъпки в процеса на кандидатстване ще бъдат избрани от всички страни членки на съглашението. Предстои те да се срещнат в новозеландския град Оукланд на 16 юли.
 Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз
Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз

Година, откакто получи статут на претендент

Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство включва Австралия, Бруней, Канада, Чили, Япония, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Перу, Сингапур и Виетнам, а през март. Китай, Тайван, Еквадор, Коста Рика и Уругвай също са подали молби за присъединение, които се обработват.

Министърът на стопанската система на Япония Шигеюки Гото съобщи на постоянна конференция, че страната му - като член на съглашението, " би трябвало деликатно да оцени дали Украйна дава отговор изцяло на високото равнище на съглашението " във връзка с пазарния достъп и правила.
 Какво, в случай че Украйна влезе в НАТО?
Какво, в случай че Украйна влезе в НАТО?

Украйна ускори напъните си да се причисли към НАТО след нахлуването на Русия през предходната година с аргумента, че гаранциите за сигурност, дадени от Москва, Вашингтон и Лондон, когато се отхвърли от нуклеарния си боеприпас през 1994 година, явно са безполезни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР