Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение

...
Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение
Коментари Харесай

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на НС реши да изпрати

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на Народното събрание би трябвало да бъде пратена от България към Киев.

Това твърди " 24 часа ”, базирайки се на думите на единствения народен представител, който предишния петък гласоподава " въздържал се ” за отпущането на оръжие на страната - Богомил Петков от  " Продължаваме промяната ”.

Решението за разпределяне на оръжия на Украйна бе подкрепено от всички останали депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Демократична България ”, " Промяната ” и " Български напредък ”. Против бяха Българска социалистическа партия и " Възраждане ”.

Богомил Петков преднамерено е дал своя вот " въздържал се ”, описа депутатът от " Промяната ”.  " Не се бях срещнал авансово със листата помощи, които да изпратим. Нямаше по какъв начин да взема осведомено решение. Запознах с нещата. На комисия по защита към този момент гласувах " за ”, съглашението към този момент е утвърдено, поддържах го ”, уточни той.

" Информацията за съдържанието на листата е поверителна. Не може да издаваме класифицирана информация, но има неща, които украинската страна е отказала. Но сме им дали такива неща, че да не застрашим нашата защита. Даваме муниции и оръжие до размера, който не нарушава нашия баланс в защитата ”, изясни Петков, който е член на парламентарната комисия по защита.

Във вторник сутринта за броени минути депутатите от военната комисия утвърдиха и на второ четене ратификацията на съглашението сред нашето Министерство на защитата и украинското за даването на безплатна помощ. Очаква се помощта да мине през окончателното утвърждение на Народно събрание още тази седмица. След края на съвещанието на комисията военният министър Димитър Стоянов още веднъж акцентира, че отпущането на оръжие няма да накърни качествата на армията ни.

" След ратификацията в Народно събрание има още една крачка - президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет, който да удостовери законопроекта за одобрение на съглашение сред министерствата на защитата на България и Украйна. Докато не излезе в " Държавен вестник ”, няма по какъв начин да предоставим желаната техника ”, изясни министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР