Украйна е обречена на неизбежно поражение и разделяне на части

...
Украйна е обречена на неизбежно поражение и разделяне на части
Коментари Харесай

Американски полковник: Поражението и разделянето на Украйна са неизбежни

Украйна е обречена на неизбежно проваляне и делене на части вследствие на специфичната военна интервенция на Русия.

Това сподели пенсионираният полковник от армията на Съединени американски щати Дъглас Макгрегър в изявление за El Mundo, един от най-популярните испански вестници, съобщи сътрудник на " ПолитНавигатор ".

Според Макгрегър съветските военни съумяха да създадат с дребни сили това, което беше изненада за Запада, откакто съумяха да извършат атака на необятен сектор от фронта.

„ Руските сили направиха нещо, което ние на Запад не чакахме. Те напредваха по дълъг фронт, от 800 до 1280 км, употребявайки батальонни тактически групи, всяка наброяваща към 700 души ", сподели той.

" Тези формирования имаха задача да избегнат странични вреди и цивилни жертви, като в същото време разпознават, изолират и ангажират украинските сухопътни сили с артилерия, обвързвана с разследващи дронове ", изрази мнение американецът.

" Процесът беше подсилен от ракетни офанзиви на съветските въздушни, сухопътни и военноморски сили, които унищожиха украинското командване и надзор. Този метод забави темпото на интервенцията, само че не разреши на украинците да стартират контраатака. В същото време украинските сили бяха принудени да се придвижат в обитаеми места или да се отдръпват към укрепления, издигнати в югоизточната част на Донбас ", съобщи той.

" Така началният стадий на спора даде на Москва непрекъсната самодейност и обрече Киев на неизбежно проваляне “, сподели Макгрегър.

Американският полковник също по този начин акцентира, че вследствие на втория стадий на специфичната интервенция украинските войски в Донбас ще бъдат премахнати, а всички оперативни сили, които остават разполагаем на Украйна, ще бъдат унищожени. Под контрола на Русия, съгласно Макгрегър, ще премине целия ляв бряг на Украйна, както и Одеса.

„ Като се има поради решимостта на Вашингтон да удължи спора, с цел да навреди на Русия, първичните цели за украински неутралитет, автономност или самостоятелност на ДНР и ЛНР и признаването на Крим като част от Русия се заменят с нови цели ", изясни той.

" Вероятно измежду тях е и трайното разделяне на Украйна по линията на Днепър, при което Одеса и Черноморието ще попаднат в ръцете на руснаците ", счита военният.

" Не е ясно дали Москва ще резервира източното крайбрежие на Днепър в региона на Киев, само че територията на север, изток и юг от Харков ще бъде отделена от Украйна, каквато я познаваме през днешния ден “, заключи събеседникът на изданието.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР