Украйна е нанесла удар по самолетен завод в руския град

...
Украйна е нанесла удар по самолетен завод в руския град
Коментари Харесай

Украйна удари самолетен завод в руския град Борисоглебск

Украйна е нанесла удар по самолетен цех в съветския град Борисоглебск във Воронежка област, съобщи УНИАН, като се базира на украинското военно разузнаване, осведоми Българска телеграфна агенция.

В резултат от нападението с безпилотни летателни апарати са изумени съществени индустриални мощности, съобщи пред Радио " Свобода " представителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) към украинското министерство на защитата Андрий Юсов.

" Това е, което можем да установим по информация от разнообразни източници. Имало е екот – това също можем да потвърдим. Няма да разкриваме детайлности, само че по предварителна информация са изумени съществени индустриални мощности на завода ", отбелязва Юсов, представен от УНИАН.

Ройтерс също осведоми за удара, като се базира на собствен източник от украинското разузнаване, който не дава детайлности за размера на нанесените вреди, както и за употребяваните при нападението оръжия.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата е оповестило, че два дрона са свалени над Воронежка област, показва Ройтерс. Според източника на тази организация е ударен 711 самолеторемонтен цех в Борисоглебск.

Градът се намира на към 350 километра от украинската страна на североизточната фронтова линия в Украйна, прецизира Ройтерс, като отбелязва, че информацията не може да бъде тествана по самостоятелен път. Агенцията напомня, че Украйна е засилила офанзивите си надълбоко в съветска територия, взимайки под прицел съветски военни уреди. 

Руски канали в приложението " Телеграм " са съобщили, че в нощта на 8 против 9 април безпилотни летателни апарати са атакували Борисоглебския образователен авиационен център във Воронежка област, отбелязва УНИАН. Според съветската информация нападението е било с два дрона.

УНИАН показва, че съгласно Русия дроновете са свалени, само че в обществените мрежи са се появили фрагменти, на които се вижда, че безпилотниците са достигнали задачата и са я поразили. Украинската организация показва, че съветските сили са се пробвали да смъкват дроновете, откривайки огън от няколко места в авиобазата. Впоследствие – съгласно УНИАН, на фрагментите се виждат и се чуват мощни гърмежи.

" Зад нападението в Борисоглебск стои ГУР. Има обилни провали в основния индустриален завод ", споделя източник на УНИАН. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР