Украйна е на ръба на започване на война лятото на

...
Украйна е на ръба на започване на война лятото на
Коментари Харесай

Украинският посланик: Очакваме България да ни подкрепи с декларация за членство в НАТО

Украйна е на ръба на започване на война лятото на предходната година, когато Русия стартира да струпва войските си по границата на Украйна. Всъщност обитаваме с Русия в положение на война от 2014 година Възможността за широкомащабно навлизане на съветските войски в Украйна пристигна до последна позиция. Това сподели посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко в изявление за предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той уточни, че повече от 120 000 съветски бойци са съсредоточени по границата с Украйна, а в Крим Руската федерация също е дислоцирала доста военни и оръжие.

Украйна прави всичко допустимо да предотврати военни дейности по пътя на дипломацията и благодарение на интернационалната общественост. По думите му Путин има интерес от ескалация на напрежението поради вътрешнополитическите и стопански проблеми в страната и спадането на рейтинга му.

Посланик Москаленко беше безапелационен, че в случай че Москва спре газа за Киев измежду зима, ще бъдат потърсени други способи за доставки на синьо гориво. Постоянна тактичност на Руската федерация е шантажът посредством доставките на газ и потреблението му като един тип оръжие.

Той разяснява, че същинските другари на Украйна преглеждат страната не през призмата на Руската федерация, а като самодостатъчна, демократична и самостоятелна страна, която има свои упоритости и планове да бъде пълновръстен член на европейското съобщество, както и на евроатлантическата общественост. „ Мисля, че позицията на България e цялостна поддръжка на териториалната целокупност и независимостта на Украйна ", съобщи Москаленко.

Той уточни, че на територията на Украйна в Бесарабия, в Таврия, в Донбас има многохилядна българска историческа диаспора. „ Те са лоялни жители и патриоти на своята украинска татковина ", акцентира посланикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР