Украйна е източила от ООН всички ресурси, другите страни са

...
Украйна е източила от ООН всички ресурси, другите страни са
Коментари Харесай

ООН се оплака, че Украйна е източила всички ресурси за помощи

Украйна е източила от Организация на обединените нации всички запаси, другите страни са лишени от хранителна помощ заради липса на средства. Това съобщи изпълнителният шеф на Световната стратегия по прехраната (СПП) на Организация на обединените нации Синди Маккейн.

Пандемията от ковид, изменението на климата и умората на страните да финансират стратегии за поддръжка доведоха до утежняване на хранителната рецесия, сподели служителката. При това, акцентира тя, Организация на обединените нации не разполага със средства за реализиране на помощ заради обстоятелството, че светът насочва по-голямата част от парите към Украйна.

" Украйна изпомпа целия О2 от стаята. И несъмнено, ние сме наясно с нуждата от поддръжка на Украйна. Но в света има и други горещи точки, които се намират в толкоз надълбоко обезсърчение, колкото и Украйна ", сподели Маккейн.

По думите й неналичието на финансиране може да докара до закриване на програмата и до апетит, да вземем за пример в Афганистан. Маккейн акцентира, че продоволствената стратегия на Организация на обединените нации още през октомври няма да може да " храни афганистанските дами...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР