Украйна е изправена пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни

...
Украйна е изправена пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни
Коментари Харесай

Bloomberg: Украйна е изправена пред недостиг на снаряди, Зеленски се бори за военна стратегия

Украйна е изправена пред дефицит на артилерийски снаряди и противовъздушни ракети, с цел да отбрани градовете си от съветски офанзиви, а жизненоважната помощ от Европа и Съединените щати е затънала в процеса на утвърждение, до момента в който Киев минава в защита, написа. Едновременно с това президентът Володимир Зеленски се бори със своя главнокомандващ за военна тактика.

Според хора, осведомени за полемиките, Зеленски се опита — и не съумя — да в профил военачалник Валери Залужни тази седмица. Зеленски търси по-смел метод към спора след несполучливата контраатака предходната година и наподобява опонира на по-консервативния мироглед на своя военачалник.

Публично представителите на Украйна декларират, че ще продължат да се бият с съветските сили, даже в случай че техните съдружници не ги поддържат. Но съгласно западни чиновници, осведомени с полемиките и искащи да останат анонимни, обстановката на фронта става все по-ужасна: войските на Киев изпитват усложнения да удържат силите на Москва.

Последните талази от съветски ракетни удари удариха цели в Киев и други градове, защото украинските системи за противовъздушна защита, които разчитат значително на скъпи прехващачи, предоставени от съдружниците, не съумяха да унищожат толкоз доста входящи снаряди, споделя европейски посланик.

Напоследък боевете се трансфораха в окопна война с потреблението на дронове, оставяйки дребен късмет на всяка страна да изненада другата. Но с цел да поддържа " дейна защита “, както в този момент се назовава методът, Украйна се нуждае от непрекъснати доставки на артилерийски снаряди и други муниции, които нейните съдружници към този момент се затрудняват да обезпечат.

Дипломатите споделят, че европейските съдружници няма да доближат 1 милион снаряда, които дадоха обещание да доставят до 1 март, и ще обезпечат на Киев единствено към 600 000 до тази дата на фона на непрекъснатите забавяния на производството и опасенията за намаляващите ресурси. Междувременно, в случай че украинските войски нямат снарядите, с цел да поддържат натиска, Русия ще може да продължи да обстрелва с артилерия, до момента в който нейната пехота нападна украинските позиции, в който миг нещата може да вземат противен поврат за Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР