Украйна е изпратила протестна нота до българското външно министерство във

...
Украйна е изпратила протестна нота до българското външно министерство във
Коментари Харесай

Украйна с протестна нота заради знаме на Донецката република на Шипка

Украйна е изпратила протестна нота до българското външно министерство по отношение на наличието на знаме на самообявилата се Донецка национална република по време на тържествените празнувания в България, заяви съветничката в посолството на Украйна в София Ана Тертичная, съобщи БГНЕС.
По-рано украинският дипломат в София Микола Балтажи съобщи, че е засегнат от появяването на знамето на ДНР на тържествените прояви по случай 140-годишнината от Шипченската епопея и изиска провеждането на следствие. Припомняме, че кадър със знамето беше показан по време на директното лъчение на честванията по Българската национална телевизия.

„ Посолството изпрати нота в Министерство на външните работи и искане да се организира разследавне от страна на способените органи в България”, цитира Тертичная уеб сайтът на телевизионния канал „ 112 Украйна”. Съветничката изрази вяра за съдействие с българската страна.
Киев разчита, че случаят ще бъде разследван. Тертичная уточни, че българското Министерство на външните работи е удостоверило зачитането на териториалната целокупност на Украйна и е изтъкнало, че флагът на ДНР не е бил употребен в формалната гала.
„ Посолството на Украйна преглежда това като груба провокация…и подхваща ограничения за дипломатическа реакция”, сподели Тертичная.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР