Украйна е изпратила около 80 000 тона зърно в румънското

...
Украйна е изпратила около 80 000 тона зърно в румънското
Коментари Харесай

Зърно от Украйна пристигна в румънско черноморско пристанище

Украйна е изпратила към 80 000 тона зърно в румънското пристанище Констанца като се чака да дойде още зърно, съобщи през днешния ден шефът на пристанището, представен от Ройтерс. Морските пристанища на Украйна са блокирани от съветската инвазия преди два месеца и страната, главен селскостопански производител, бе заставена да изнася с трен през западната си граница или през дребните си пристанища на река Дунав в Румъния. Членката на Европейски Съюз Румъния има общи граници в Черно море - съществена артерия за доставки на зърно и нефт, с България, Турция, Грузия и Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4631
Има към 80 000 тона зърно, което към този момент е пристигнало. То е складирано в силози, а част от него е натоварено на транспортен съд, съобщи шефът на пристанището в Констанца Флорин Гойдя пред Ройтерс. Други към 80 000 тона са утвърдени и са на път, сподели той. 

Зърното е пристигнало или с трен или на баржи по река Дунав, сподели Гойдя, добавяйки, че пристанището има потенциал да се оправи с спомагателен експорт на зърно. Пристанището, което има потенциал за депозиране от към 2 милиона тона, се оправи с експорт на към 24 милиона тона предходната година. 

По-рано този месец министърът на превоза Сорин Гриндяну съобщи, че държавното управление, което се отхвърли от таксите за пристанищни услуги за украински товари, възнамерява да отвори отново  железопътната линия от руската ера в пристанището си в Галац на река Дунав, което ще разреши да се форсира превозът на зърно.  Не е ясно по кое време линията, която се нуждае от рехабилитация, ще бъде отворена. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР