Украйна е изпратила над 10 дрона, за да поразят цели

...
Украйна е изпратила над 10 дрона, за да поразят цели
Коментари Харесай

Украйна е насочила над 10 дрона към цели в Крим, твърди Русия

Украйна е изпратила над 10 дрона, с цел да поразят цели на Кримския полуостров , който Русия й лиши през 2014 година Засега няма данни за нанесени вреди, съобщи Ройтерс, като се базира на назначен от Москва представител на локалните управляващи, написа Дарик.

Губернатор на Севастопол Михаил Развожаев написа в " Телеграм ", че три от безпилотните летателни апарати са били ориентирани към пристанището на града. В Севастопол " няма развалени обекти ", добави той.

За момента няма и информация за вреди на други места в Крим, показва Ройтерс.

Експлозии са избухнали на няколко места в анексирания от Русия украински полуостров рано тази заран, оповестиха по-рано медии от двете страни. Според изявления в съветски обществени мрежи системите за противовъздушна защита на Крим са отблъснали офанзиви.

Канал в " Телеграм ", обвързван с съветските правоприлагащи органи, заяви, че Украйна е изпратила дронове към цели на Кримския полуостров и съветската противовъздушна защита е свалила най-малко един от тях над пристанището на Севастопол. По негова предварителната информация няма потърпевши.

Според украински канали в " Телеграм ", детонации е имало в Севастопол и Саки, където Русия има военновъздушна база, както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не е съумяла да ревизира достоверността на информацията от самостоятелни източници.

Ударите по съветски цели, изключително в Крим, зачестиха през последните две седмици. Украйна, без да удостоверява каквато и да било своя роля в тези офанзиви, твърди, че разрушаването на инфраструктура е подготовка за нейната планувана сухопътна атака, отбелязва Ройтерс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР