Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска

...
Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска
Коментари Харесай

Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска

Украйна е изпратила на Германия лист с оръжия, които желае да ѝ бъдат изпратени, предвид на напрежението с Русия, заяви в. „ Зюддойче цайтунг”, представен от ДПА. В писмото са изброени многочислени оръжейни системи, от които Киев твърди, че се нуждае. Сред тях са зенитни ракети със междинен обхват, противодронни огнестрелни оръжия, наблюдателни камери и боеприпаси, съобщи NOVA.

Украйна акцентира, че желае „ оръжейни системи с защитителен характер”, които да ѝ бъдат изпратени „ допустимо най-скоро”. Писмото било изпратено до немските министри на външните работи и на защитата. Германия до момента отхвърля да достави оръжия на Украйна - позиция, за която Берлин си навлече рецензии от Киев и източноевропейски страни от НАТО. Канцлерът Олаф Шолц и министърът на външните работи Аналена Бербок обаче възнамеряват поредност визити, с цел да посредничат за усмиряване на напрежението с Русия.

Бербок ще се срещне в понеделник в Киев с украинския президент Володимир Зеленски и с външния министър Дмитро Кулеба. На идващия ден тя ще посети фронтовата линия сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти на изток. Шолц ще бъде в Киев на 14 февруари. На другия ден той ще се срещне в Москва с съветския президент Владимир Путин. Германският канцлер обаче първо ще пътува в неделя до Вашингтон. Той ще бъде признат в понеделник от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР