Украйна е изпратила до Русия запитване, в което настоява в

...
Украйна е изпратила до Русия запитване, в което настоява в
Коментари Харесай

Украйна: Русия да обясни до 48 часа военната си дейност по границата

Украйна е изпратила до Русия питане, в което упорства в границите на 48 часа да получи подробни уточнения по отношение на „ военната си активност “ в регионите в непосредствена непосредственост до територията на Украйна, в това число в Крим. Това съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитрий Кулеба, като посочи, че Киев ползва механизма за понижаване на заплахата, според Виенския документ от 2011 година

„ Ние публично приложихме механизма за намаляване на заплахата в сходство с раздел III от Виенския документ и поискахме от Руската федерация да даде подробни уточнения по отношение на военните действия в региони, прилежащи на територията на Украйна и във краткотрайно окупирания Крим “, написа Кулеба в пост в Twitter.

Русия има разполагаем 48 часа да отговори. Ако не бъде получен подобен отговор или той съдържа незадоволителна или ненадеждна информация, Украйна ще се обърне към Русия и към други страни - участнички във Виенския документ, за привикване на изключителна среща, на която Русия би трябвало да даде подробни пояснения, посочи министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР