Украйна е използвала доставена от САЩ система за противовъздушна отбрана

...
Украйна е използвала доставена от САЩ система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Путин: Украйна е свалила Ил-76 с американска система Пейтриът

Украйна е употребила доставена от Съединени американски щати система за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да смъкна съветския военнотранспортен аероплан Ил-76 предходната седмица в региона на Белгород. Това разгласи президентът Владимир Путин, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че Русия, сходно на Украйна, желае интернационално следствие на случая.

" Самолетът е свален - и това е изрично открито - от американска система " Пейтриът " - експертизата към този момент го откри ", акцентира Путин.

" Настояваме да се организира интернационално следствие. Никоя интернационална организация не желае да направи това ", добави той.

По негови думи  по самолета.

На 24 януари се разруши в Белгородска област, на границата сред Русия и Украйна. При авиокатастрофата починаха 65 украински военнопленници, както и шестима членове на екипажа на самолета и трима съпътстващи чиновници.
 Руското следствие: Ил-76 е паднал от външно влияние
Руското следствие: Ил-76 е паднал от външно влияние

Данните от черната кутия изключват всички други вероятни версии

за свалянето на самолета.

удостовери, че е била планувана замяна на пленници за деня на злополуката, само че посочи, че Киев ", маршрутите и метода, по който ще бъдат доведени пандизчиите ".

Още на 26 януари, на втория ден от самата злополука, Руският следствен комитет, който е водещ в следствието на злополуката, разгласи, че , която не се намира напълно под контрола на съветската войска, е повода за злополуката.
 Русия не изключва Западът да е съизвършител в свалянето на Ил-76
Русия не изключва Западът да е съизвършител в свалянето на Ил-76

Ако се удостовери, че при офанзивата са били употребявани американски или немски оръжия

Между Украйна и Русия се разви спор дали е имало предизвестие за нахлуване на подобен филантропичен авиорейс в сензитивно въздушно пространство. Според Москва такова предизвестие е било направено е 15 минути преди самолета да навлезе в рисковата територия, а Киев отхвърля.

И до този миг Русия не е предоставила доказателства на Киев за това на борда на Ил-76 да са се намирали украински военнопленници като се изключи лист с имена, който обаче и бе оповестен импровизирано от публицисти още в същия ден на злополуката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР