Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си

...
Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е готова да започне контранастъплението си

Украйна е подготвена да стартира контранастъплението си, с цел да си върне окупираните от Русия територии, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в оповестено през днешния ден изявление за в. ", осведоми Българска телеграфна агенция.

" Вярваме мощно, че ще успеем ", споделя украинският водач пред американското издание.

" Не знам какъв брой време ще отнеме. Ако би трябвало да съм почтен, може да бъде осъществено по разнообразни способи, напълно разнообразни един от различен. Готови сме и ще го създадем ", акцентира Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамичността на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски съобщи, че Украйна ще изчака, до момента в който получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да стартира контранастъплението си. Украинският водач направи дипломатическа обиколка, в границите на която прикани за това западната поддръжка да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от основно значение за триумфа на украинските сили.   

Русия продължава да управлява огромни територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна. 

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по съветски хранилища за муниции и логистични направления, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР