Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си

...
Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е готова да започне контранастъпление

Украйна е подготвена да стартира контранастъплението си, с цел да си върне окупираните от Русия територии, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в оповестено през днешния ден изявление за в. " Уолстрийт джърнъл ", осведоми Българска телеграфна агенция.

" Вярваме мощно, че ще успеем ", споделя украинският водач пред американското издание.

" Не знам какъв брой време ще отнеме. Ако би трябвало да съм почтен, може да бъде осъществено по разнообразни способи, напълно разнообразни един от различен. Готови сме и ще го създадем ", акцентира Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамичността на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски съобщи, че Украйна ще изчака, до момента в който получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да стартира контранастъплението си. Украинският водач направи дипломатическа обиколка, в границите на която прикани за това западната поддръжка да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от основно значение за триумфа на украинските сили.   

Русия продължава да управлява огромни територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна. 

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по съветски хранилища за муниции и логистични направления, отбелязва Ройтерс.
Блинкън: Мирът би трябвало да бъде според изискванията на Киев
Съединени американски щати и техните съдружници не би трябвало да поддържат преустановяване на огъня или договаряния за преустановяване на войната в Украйна, до момента в който Киев не набере задоволително мощ, с цел да наложи изискванията си, съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Асошиейтед прес.

На фона на очертаващата се контраатака на украинските сили Блинкън сподели, че в случай че в този момент бъдат взети поради апелите на Русия и други страни, в това число Китай, за договаряния в този момент, това би довело до подправен мир, който няма да подсигурява суверенитета на Украйна и европейската сигурност.

" Вярваме, че предпоставката за смислена дипломация и същински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се пази от всяка бъдеща експанзия ", посочи Блинкън в своя тирада във Финландия, която неотдавна се причисли към НАТО и има дълга сухопътна граница с Русия.

Блинкън още веднъж изрази позицията на Съединени американски щати, че " преустановяване на огъня, което просто замразява сегашните линии ", ще даде опция на съветския президент Владимир Путин " да затвърди контрола си върху завзетите територии, да си почине, да се превъоръжи и да нападне още веднъж ".

" Това няма да е обективен и дълготраен мир ", предизвести американският държавен секретар.

Ако бъде разрешено на Москва да резервира контрола си върху окупираните украински територии, това ще насърчи Русия и други евентуални агресори по света, безапелационен бе Блинкън.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР