Украйна е готова да снабдява България с електроенергия. Това заяви

...
Украйна е готова да снабдява България с електроенергия. Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия

Украйна е подготвена да доставя България с електрическа енергия. Това съобщи Володимир Зеленски на брифинг след диалози с българската делегация.

Тази битка не е битка единствено за Украйна, пазиме полезностите на цяла Европа и целия свят. Смятаме, че България отсега нататък ще поддържа глобите против Русия, благодаря за твърдата поддръжка.

Зеленски посочи, че е получил увещание, че България продължава да поддържа статуса на Украйна за претендент член на Европейски Съюз.

По време на диалозите са били разисквани опциите за ремонт на украинска военна техника в българските мощности, изясни още Зеленски. „ За нас е значимо качеството и сроковете”, акцентира президентът.

Искам да благодаря за лидерската роля, която показахте. Украйна ще завоюва тази война и всички демократични страни стоят зад вас. Благодаря за страхотната полемика, която имахме през днешния ден, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Важно е за България Украйна да вижда явен път към Европейски Съюз. Това е мястото, към което Украйна принадлежи, имате мощния глас на България, когато се срещна с моите европейски сътрудници, посочи той.

Искам да се върна още веднъж в Украйна, с цел да отпразнуваме успеха за Украйна, да отпразнуваме бързия път напред към общото европейско семейство. България е щастлива да застане дружно с вас и да ви поддържа, сподели още Петков.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/731130478085725/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР