Украйна е готова да проведе преговори с Русия за неутрален

...
Украйна е готова да проведе преговори с Русия за неутрален
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Украйна е готова да преговаря с Русия за неутрален статут

Украйна е подготвена да организира договаряния с Русия за безпристрастен статут, само че желае гаранции за сигурност. Това съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Тези бойни дейности би трябвало да бъдат прекратени, сподели Подоляк, представен от БНР.

" Украйна постоянно е оставяла място за договаряния. Включително в този момент, когато Русия стартира пълномащабна инвазия. Тази война би трябвало да бъде спряна. Тези военни дейности би трябвало да бъдат прекъснати ", сподели Михайло Подоляк.

" Чухме от Москва какво желаят да кажат. Ако желаят да приказват за статут на индиферентност, нямаме боязън от сходна полемика. Въпросът е единствено кой и по какъв начин ще може да подсигурява сигурността на Украйна и осъществяването на споразуменията посредством гаранти ", добави той.

В послание към нацията тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия рано или късно ще би трябвало да беседва с Украйна.

По думите на Подоляк Зеленски се намира в Киев, а задачата на съветската войска е да го ликвидира. В Украйна има дефицит на гориво, банковата система работи обикновено, пристанища и въздушно пространство остават затворени, споделя още Подоляк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР