Украйна е готова да обсъди неутрален статут и компромис за

...
Украйна е готова да обсъди неутрален статут и компромис за
Коментари Харесай

Украйна е готова да обсъжда неутрален статус и компромис за Донбас

Украйна е подготвена да разиска безпристрастен статут и компромис за Донбас като част от спокойно съглашение с Русия. Това съобщи пред съветски публицисти в неделя украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Коментарът му пристигна по време на траял 90 минути видеоразговор, за който Кремъл предизвести медиите да не го отразяват.  

По думите на Зеленски тези решения за статута на страната и размирния район в Източна Украйна би трябвало да бъдат подкрепени с гаранции от трети страни и да бъдат подложени на референдум.

„ Гаранции за сигурност и неутралитет, безядрен статут на нашата страна. Ние сме подготвени да го реализираме “ сподели Зеленски, който приказва на съветски по време на цялото изявление.

Междувременно ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов съобщи, че съветският президент Владимир Путин се стреми да завземе източната част на Украйна.

„ Всъщност, това е опит за основаване на Северна и Южна Корея в Украйна “, сподели той, визирайки разделянето на Корея след Втората международна война.

Зеленски още веднъж прикани Запада да даде на Украйна танкове, самолети и ракети, с цел да помогне за отбиване на съветските сили.

По-късно Зеленски сподели в вечерното си видеообръщение, че ще упорства за „ териториалната целокупност “ и суверенитета на Украйна при всевъзможни договаряния.

В диалог с Путин в неделя турският президент Тайип Ердоган се съгласи да бъде хазаин на договаряния в Истанбул през тази седмица. Той прикани за преустановяване на огъня и по-добри филантропични условия, оповестиха от неговия. Украински и съветски договарящи потвърдиха, че ще се проведат диалози.

В същото време  висши американски чиновници дадоха уточнения, че Съединените щати нямат политика на промяна на режима в Русия, откакто президентът Джо Байдън сподели в края на речта си в Полша в събота съобщи, че Путин „ не може да остане на власт “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън сподели, че Байдън просто е имал поради, че Путин „ не може да бъде акредитиран да води война или да взе участие в експанзия против Украйна или някой различен “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР