Украйна е готова да обсъди инцидента в Керченския проток на

...
Украйна е готова да обсъди инцидента в Керченския проток на
Коментари Харесай

Порошенко иска да обсъди конфликта в Азовско море в нормандската четворка

Украйна е подготвена да разиска случая в Керченския пролив на равнище политически съветници в границите на нормандската четворка , включваща Русия, Украйна, Франция и Германия, съобщи президентът на Украйна Петро Порошенко, представен от ТАСС.

" Ние сигурно ще вземем присъединяване в срещата с нормандския формат на равнище политически съветници, на която ще повдигнем наложителен въпрос - условието Руската федерация да върне нашите военни, кораби и да отвори Керченския пролив ", оповестява администрацията на президента, думите на Порошенко.

 Путин: Няма договаряния за пленените моряци
Путин: Няма договаряния за пленените моряци

Русия и Украйна са в спор

На 1 декември Меркел заяви, че на среща с съветския президент Путин е предложила посредническата помощ на Германия и Франция за разрешаване на обстановката към Керченския пролив. Тя означи, че такива старания могат да се създадат на равнище специалисти по въпросите на външната политика и политиката за сигурност в нормандския формат.

На 25 ноември три кораба на Военноморските сили на Украйна нарушиха процедурата за прекосяване на военни кораби през териториалното море на Руската федерация, когато пътуват от Черно море до Азовско море.

 Макрон и Путин разискаха Украйна и Сирия
Макрон и Путин разискаха Украйна и Сирия

Двамата се срещнаха и разговаряха в коридорите на форума Г-20

В случая с Керченския пролив се употребявани оръжия и трима военнослужещи от украинския военноморски флот са получили леки пострадвания. Корабите бяха арестувани и отведени в Керч и Русия стартира наказателно произвеждане за нарушаване на държавната граница .

Руската страна дефинира случая провокация, украинските управляващи също, след което и постановиха военно състояние , а Европейски Съюз и НАТО приканиха за прекъсване на ескалацията .

 Украйна забрани влизането на руснаци на възраст сред 16 и 60 години
Украйна забрани влизането на руснаци на възраст сред 16 и 60 години

Ограничено е влизането на чужденци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР