Украйна е един от приоритетните пазари за туризъм у нас

...
Украйна е един от приоритетните пазари за туризъм у нас
Коментари Харесай

Министър Балтова на среща с посланика на Украйна: Работим за доверието на туристите

" Украйна е един от предпочитаните пазари за туризъм у нас и като държавно управление доста съществено оценяваме другарските ни връзки ". Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова по време на срещата си с посланика на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко.

Тя разяснява, че главната задача на служебното държавно управление е бизнесът да работи умерено в пандемията от COVID-19, както и да бъдат облекчени изискванията за влизане в страната.

Министър Балтова сподели, че според последната заповед на министъра на опазването на здравето жители на Украйна към този момент могат да влизат на територията на страната ни с отрицателен PCR или антигенен тест, с документ за приключена имунизационна скица или посредством документ, показващ позитивен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест - за лицата, преболедували COVID-19 за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване.

" Това значи " Добре пристигнали в България ", безапелационна е министър Балтова.

Служебният министър увери дипломат Москаленко, че ограниченията, които се вземат по отношение на епидемиологичната конюнктура, са ясни и се съблюдават прецизно.

" Проверките ни са регулярни, като отговорността на бранш туризъм е на най-високо равнище ", разясни Балтова.

Тя посочи и обстоятелството, че България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена (Safe Travels Stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

По думите ѝ Министерството на туризма развива доста дейна цифрова акция за украинския пазар в обществените мрежи, която ще бъде надградена и това лято.

От своя страна Н.Пр. Виталий Москаленко благодари на министър Балтова за срещата и посочи, че огромен брой туристи от Украйна имат предпочитание да посетят България и изрази вяра, че броят им ще бъде по-голям от предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР