Украйна е благодарна на Народното събрание и на правителството за

...
Украйна е благодарна на Народното събрание и на правителството за
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в България: Военната помощ не е достатъчна

Украйна е признателна на Народното събрание и на държавното управление за признатите решения за военно-техническа, военна и отбранителна помощ. Всеки тип въоръжение и техника значи повече избавени хора. Сегашното равнище на доставки на оръжие и динамичността не са задоволителни, с цел да може Русия да бъде изгонена от Украйна. Необходими са нови механизми и нови логистични решения. Tова съобщи посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук пред БТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12784
Украйна има потребност от следната военна техника - оръжия, муниции, средства за противовъздушна защита и самолети. Посланникът съобщи, че близо шест милиона украинци са се завърнали в Украйна, от тези които са избягалаи след началото на войната.

Тя изясни, че украинско-българският политически разговор се развива интензивно и динамично. Украйна и украинският народ прави оценка политическата, военната и филантропичната помощ от България.

Ситуацията на фронта не е патова, а комплицирана и като всяка комплицирана задача изисква самодейни решения. В Украйна текат дейни бойни дейности - повече от 1 000 км на сухопътната им граница, уточни Илашчук. Украйна работи за деокупирането на украинската територия и установяването на трайния мир в Европа. През 2022 година Украйна освободи към 50% от окупирането територии от съветските завоеватели. Украйна живееше и процъфтяваше в мир и съгласие, до момента в който Русия не завзе Крим през 2014, посочи посланичката.

Всеки украинец схваща, че единственият вид за привършване на войната е успеха за Украйна. В противоположен случай всичко значи гибел и заличаване - никой украинец не има вяра в хибридни мирни договаряния и диалози с Русия, безапелационна бе Илашчук.

Тя добави, че Украйна е признателна и на България за започване на диалозите за участие на украинската страна в Европейски Съюз. " Без Украйна Европа би останала сама против съветския тероризъм ", отсече дипломатът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР