Украйна е била уведомена от САЩ за това, че Русия

...
Украйна е била уведомена от САЩ за това, че Русия
Коментари Харесай

Украйна е знаела за заговора на Русия и не е учудена от коварството ѝ

Украйна е била известена от Съединени американски щати за това, че Русия може да снима пропагандно видео като предлог да стартира военна атака в страната. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от " Ройтерс ".

Той обаче уточни, че Киев чака повече детайлности.

По принцип това, което беше оповестено обществено, не ни учудва, посочи Кулеба. От 2014 година насам станахме очевидци на редица подли дейности от страна на Руската федерация, сподели още той.

Министърът съпостави актуалната обстановка с тази през 2014 година, когато Русия анексира Крим и поддържа сепаратистите в Източна Украйна.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Вчера Вашингтон разгласи, че Русия има намерение да употребява изфабрикувани видеозаписи като предлог да нападне Украйна. Единият вид е да се показа подправена офанзива от страна на украинската войска или разузнаване против съветска територия или против рускоговорящото население на Украйна.

От Съединени американски щати настояват, че има и сюжет, който включва снимането на фрагменти с цивилни жертви и опустошения.

Русия обаче изрично отхвърли тези изказвания, наблягайки, че не е сюрпризирана от " изобретателния сюжет " на Съединени американски щати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР