Украйна е атакувала руската военновъздушна база в Морозовски район на

...
Украйна е атакувала руската военновъздушна база в Морозовски район на
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме 6 самолета в руската военновъздушна база в Морозовск

Украйна е атакувала съветската военновъздушна база в Морозовски регион на Ростовска област и е унищожила шест съветски бойни самолета. Това е станало при взаимна интервенция на Службата за сигурност на Украйна и въоръжените сили на страната, съобщи пред Ройтерс източник от украинското разузнаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията показва, че все още не може да удостовери достоверността на тази информация по самостоятелен път. Източникът не е дал детайлности по какъв начин тъкмо е била осъществена офанзивата, само че е добавил, че още осем самолета са били развалени.

Според източника военновъздушната база в Морозовск се употребява от съветски тактически бомбардировачи като Су-24 и Су-24М, които военновъздушните сили на Москва употребяват, с цел да пускат управляеми бомби по украинските въоръжени сили и по градове и обитаеми места по фронтовата линия.

Министерството на защитата в Москва по-рано днес обяви, че Ростовска област е била изумена от десетки украински дронове, съобщи ДПА. В изказване на ведомството се споделя, че противовъздушната защита е прехванала общо 53 дрона, 44 от които са били в Ростовска област. Управителят на едноименната област Василий Голубев заяви за " масирана офанзива с дронове ", която е била ориентирана против Морозовски регион. В своя обява в приложението " Телеграм " той сподели, че е била развалена електрическа подстанция и някои поданици са останали без ток.

В град Ростов на Дон, столицата на региона, се намира щабът на съветските войски, участващи в нападението против Украйна, почнало през февруари 2022 година, отбелязва Франс прес.

Независими медии показаха, че в Морозовски регион има военно летище. Канали в " Телеграм " споделиха изображения, на които се виждат огнени кълба в небето и цитираха известия от локални поданици, които чули детонации към летището.

Русия, която води война против прилежащата Украйна от повече от две години, все по-често е подложена на обстрел – изключително в граничните региони, отбелязва ДПА. Въпреки това вредите и броят на жертвите са незначителни спрямо кръвопролитията в Украйна. 

Решението на Киев да поразява цели в Русия е една от аргументите немският канцлер Олаф Шолц да се опълчва на снабдяването на Украйна с далекобойни ракети " Таурус " (Taurus), които биха могли да бъдат употребявани за поразяване на цели надълбоко навътре в Русия и още повече да въвлекат НАТО в спора, разяснява ДПА.

Украйна от своя страна съобщи, че е прехванала всички 13 дрона " Шахед ", пуснати от съветската войска против нейната територия. Според управляващите Харковска област също по този начин е била взета на прицел с ракети. Управителят на едноименната област в Североизточна Украйна, която граничи с Русия, сподели, че съветският обстрел е бил ориентиран против към 15 обитаеми места.

През последните седмици руснаците ускориха ударите в региона, които предизвикаха редица жертви и съществени спирания на електрозахранването.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР