Украйна е атакувала днес руско военно подразделение близо до Евпатория

...
Украйна е атакувала днес руско военно подразделение близо до Евпатория
Коментари Харесай

Украйна: Ударихме руско военно поделение в Крим

Украйна е атакувала през днешния ден съветско военно поделение покрай Евпатория в анексирания от Русия Крим, сподели командирът на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12343
" Благодаря на водачите от военновъздушните сили и на всички, които възнамеряваха интервенцията за съвършеното осъществяване на бойната задача ", сподели командирът в " Телеграм ".

Руското министерство на защитата съобщи по-рано, че съветските сили са осуетили украинска офанзива против Крим.

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога изрази признателност във Фейсбук на интернационалните сътрудници на страната, които улесниха обмяната на военнопленници сред Украйна и Русия, съобщи агенция Укринформ.

" Вече сме си у дома " са думите на всички украинци, които се връщат от съветски плен, а ние направихме всичко по-силите си повече от тях да се върнат ", сподели украинският президент.

Според украинския водач е " доста значимо да върнем хората си вкъщи ".

" Благодаря на всички интернационалните сътрудници, които ни помогнаха да реализираме това. Благодаря на нашия екип, който работи за размяната на военнопленници ", означи Зеленски.

Укринформ заяви през вчерашния ден, че повече от 200 украински бойци и цивилни са били върнати в Украйна от съветски плен в границите на съглашение за замяна на военнопленници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР