Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни

...
Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни
Коментари Харесай

Русия създава ударни сили за атака срещу родния град на Зеленски

Украйна през днешния ден съобщи, че Русия е почнала да основава военни ударни сили, ориентирани към родния град на президента Володимир Зеленски – Кривой Рог, и предизвести, че Москва може да приготвя нови настъпателни интервенции в Южна Украйна , заяви Ройтерс.

Русия държи обширни територии в южната част на Украйна, които завзе в първите етапи на започнатата на 24 февруари инвазия, само че Киев съобщи, че ще предприеме контраатака. Вчера украинските управляващи обявиха, че са си върнали контрола над 53 села в окупираната Херсонска област.



В постоянната си информация за войната в южната част на страната украинското южно военно командване дефинира обстановката като напрегната и съобщи, че Русия продължава с офанзивите по продължение на фронтовата линия на 2 август.

Кривой Рог, където Зеленски е израснал, се намира на към 50 км от южната фронтова линия.

" (Русия) е почнала да основава ударна група за деяние по направлението Кривой Рог. Също по този начин е много евентуално врагът да приготвя контранастъпление с следващ проект да стигне до административната граница на Херсонска област ", съобщи южното украинско военно командване.

Украйна се пробва да ускори натиска върху съветските позиции в стратегически значимия Херсонски район на Черно море и употребява доставените от Запада оръжия с огромен обхват на деяние, с цел да нанася удари по съветските снабдителни линии и хранилища за муниции.

Според изказване на украинските военни съветските сили са проучвали изби в района, с цел да ги трансфорат в бомбоубежища, в които да складират военна техника.

Късно през вчерашния ден в нощното си послание към нацията Зеленски разказа боевете в елементи от източната фронтова линия в мощно индустриализирания район на Донбас като " същински пъкъл “.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР