Украйна днес извърши една от най-мащабните си атаки с дронове

...
Украйна днес извърши една от най-мащабните си атаки с дронове
Коментари Харесай

Украйна е извършила една от най-мащабните си атаки с дронове срещу полуостров Крим, съобщава руски представител

Украйна през днешния ден извърши една от най-мащабните си офанзиви с дронове против анексирания от Москва полуостров Крим, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на съветски публични представители.

Назначеният от Москва губернатор на окупираната от Русия част на Херсонска област Владимир Сладо сподели, че тази заран Украйна е направила огромна офанзива с дронове против Крим. Той съобщи, че десетки дронове са били свалени над Херсонска област и над северната част на Крим.

Руското министерство на защитата сподели, че противовъздушната защита е свалила 13 украински дрона над Крим и още три над южната част на съветската Волгоградска област, съобщи Българска телеграфна агенция.

В същото време украински публични представители обявиха, че силите на Кремъл са засилили своите продължаващи от седмици опити да щурмуват Авдеевка - стратегически значим град в Източна Украйна.

Активизирането на напъните идва в миг, когато и двете страни желаят да покажат, че не са в невъзможност с наближаването на 2024 година, показва АП. Нито една от страните не е съумяла да реализира огромен прогрес макар почналата през юни украинска контраатака и анализаторите предвиждат, че войната ще продължи още дълго време.

С настъпването на зимното време, което донесе сняг и ниски температури на бойното поле, Украйна и Русия се стремят да завземат позиции, които биха могли да им дават опция за бъдещи настъпления.

Агенция Асошиейтед прес отбелязва, че не е съумяла да ревизира посредством самостоятелни източници изказванията за ситуацията на бойното поле на нито една от двете страни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР