Украйна дава по 5 млн. рубли на всеки руски войник,

...
Украйна дава по 5 млн. рубли на всеки руски войник,
Коментари Харесай

Украйна дава по 5 млн. рубли на всеки руски войник, който се предаде

Украйна дава по 5 млн. рубли на всеки съветски боец, който хвърли оръжието и се съобщи. Това разгласи в прочувствено послание в профила си във фейсбук украинският министър на защитата Алексей Резников. Казва, че " за 4 дни загубата на съветските окупатори убити и ранени възлиза на над 5300 души ", а стотици бойци и офицери били пленени.

" Много от тях са доста млади. Кремъл ги трансформира в нарушители, трансформира ги в убийци. Някои от тях са били подведени, някои са зомбирани от агитация или сплашени. Мотивацията им като цяло не е огромна. И като видят, че никой не ги посреща с цветя, а в противен случай - назовават ги фашисти и желаят да се махат! ", написа министърът.

Министерство на защитата на Украйна е подкрепило самодейността на интернационалната ИТ общественост. " Ние предлагаме на съветските бойци избор: да умрат в несправедлива война или цялостна прошка и 5 млн. рубли за обезщетение, щом смъкват револверите и непринудено се предадат. Средствата за това се събират от международните водачи на ИТ промишлеността. Предлагаме на съветските военни да стартират нов живот. Всеки, който откаже да бъде окупатор, ще приближи мира. За тези, които избират пътя на окупатора - благосклонност няма да има! ", се споделя в прочувственото послание на министър Резников.

" Тръгнете без оръжие с бял байрак. Кажете кодова дума - " милион " ", е апелът на Украйна. 

Вчера пък украинското държавно управление реши да плаща на бойците си по 100 хиляди гривни на месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР