Украйна атакува с 15 крилати ракети корабостроителница в пристанищен град

...
Украйна атакува с 15 крилати ракети корабостроителница в пристанищен град
Коментари Харесай

Украйна порази руска корабостроителница в Крим, нанесе щети на един кораб

Украйна нападна с 15 крилати ракети корабостроителница в пристанищен град Керч, на Кримския полуостров, като повреди един транспортен съд, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтрес. Осведомителната организация отбелязва, че нападението може да подкопае в допълнение потенциала на Москва за нанасяне на удари.

В сбито изказване съветското военно министерство уточни, че 13 от ракетите са били унищожени във въздуха, а една е поразила транспортен съд, само че не заяви името на кораба.

Командващият украинските военновъздушни сили сподели, че рускяие военноморски флот е разположил там един от най-модерните си кораби- ракетоносец, въоръжен с крилати ракети " Калибър ". Москва постоянно атакуваше Украйна с ракети " Калибър " в течение на продължаващата към този момент 20 месеца война.

" Надявам се, че различен транспортен съд е последва " Москва ", съобщи командващият украинските Военновъздушни сили Микола Олешчук в " Телеграм ", имайки поради флагманския транспортен съд на съветския Черноморски флот, потънал от украински ракети на 14 април 2022 година

Ройтерс не съумя да ревизира съветските и украинските изказвания, нито изявленията в обществените медии, в това число видео, за ракетна интензивност и за пожар и пушек, които съгласно изявленията се издигат от корабостроителницата.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че повишената дарба на Киев да нанася удари по военни кораби и да понижава опциите за съветско наблюдаване в Черно море са подкопали военните старания на Русия и са помогнали на Украйна да си обезпечи морски път за експорт на зърно.

Назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов съобщи, че при офанзивата против корабостроителницата няма жертви.

Според някои украински анаризаторски канали в " Телеграм ", които наблюдават войната, при офанзивата е бил развален съветският ракетоносец " Асколд ". Ройтерс не може да ревизира тези известия.

През септември съветското отбранително ведомство съобщи, че корабът " Асколд " от Черноморския флот е взел участие в унищожаването на украински цели във водите край Крим.

Според по-ранни известия на съветските държавни медии корабът, въоръжен с ракетни системи " Калибр " и ракети земя-въздух със междинен обхват " Панцир ", зенитна артилерия и артилерийски системи, трябваше да влезе в употреба през втората половина на 2023.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР