Украинците трябва да мислят само за това как да спечелят

...
Украинците трябва да мислят само за това как да спечелят
Коментари Харесай

Зеленски не вижда пречки МААЕ да инспектира Запорожката АЕЦ

Украинците би трябвало да мислят единствено за това по какъв начин да завоюват войната. Това съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание, представено от " Укринформ ".

Той направи постоянния обзор на срещите си през миналия ден.

Сред най-важните бяха диалозите с генералния секретар на Организация на обединените нации Гутериш и президента на Турция Ердоган.

Зеленски открои няколко съществени неща.

По думите му, няма справедливи спънки задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) да не стигне до Запорожката АЕЦ. Според него, тя може да стигне до завода доста бързо и много безвредно по легален метод.
 Зеленски изиска Организация на обединените нации да подсигурява сигурността на Запорожката АЕЦ
Зеленски изиска Организация на обединените нации да подсигурява сигурността на Запорожката АЕЦ

Украинският водач разиска с Антониу Гутериш " нуклеарния шантаж " на Русия

Зеленски настоя Русия неотложно и абсолютно да допусне представители на МААЕ в централата, както и да изтегли войските си от територията на централата. Светът има силата да подсигурява това, съобщи той. Ако не подсигурява това, можем просто да изхвърлим целия корпус от интернационалните документи за нуклеарна и радиационна сигурност на боклука. Русия разрушава този интернационален ред, смята той.

Втората извънредно значима точка от договарянията са украинските военнопленници, държани от Руската федерация, открои Зеленски.

Призовах господин генералния секретар да употребява всички благоприятни условия на Организация на обединените нации, с цел да обезпечи спазването от Русия на всички правила на интернационалното право във връзка с военнопленниците. Обсъдихме изпращането на задача за определяне на обстоятелствата в Оленивка. Пълната истина за тази съветска терористична офанзива би трябвало и ще бъде открита, закани се Зеленски.
 Москва: Украйна приготвя Обновена
Москва: Украйна приготвя " резонансна провокация " в Запорожка АЕЦ по време на визитата на Гутериш

Украйна разполагала профилирани елементи

Разбира се, говорихме. Резултатът е налице - и освен за Украйна, само че и за света, защото се усеща, че тежестта на международната хранителна рецесия понижава.

Следователно има огромна потребност от повече сигурност, по-голям размер на износа, повече кораби, които могат да доставят украинска храна от нашите пристанища, сподели той.
 Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната
Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната

Двете страни подписаха меморандум за съгласие

Днес организирах доста основни договаряния по доста тематики с президента на Турция Ердоган. Благодарен съм на Турция за желанието ѝ да поеме реконструкцията на Харков и Харковска област . Това е задача за една в действителност мощна страна. Днес беше направена първата стъпка - беше подписано съглашение за инфраструктура, регистрира Зеленски.

Призовах както президента и генералния секретар да изразят допустимо най-строга позиция по повод. Всеки псевдореферендум ще бъде пестник за интернационалната общественост.

Зеленски напомни и извънредно тежката нощ в Харков поради ракетните удари, при които повече от 10 души починаха . Отново са били обстрелвани Николаев и Запорожие.
 19 починали и над 40 ранени при ударите в Харков и Красноград
19 починали и над 40 ранени при ударите в Харков и Красноград

Украйна разгласи съветските дейности за терористична офанзива

Руската войска изразходва големи средства, с цел да превземе най-малко още един километър в Донбас. Руски публични лица повтарят закани към Одеса и други градове на Украйна. Виждаме какво се случва в Запорожката АЕЦ. Виждаме какво се случи в Оленовка, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР