Украинците ругаят, плачат, дори се опитват да избягат от страната,

...
Украинците ругаят, плачат, дори се опитват да избягат от страната,
Коментари Харесай

Трикове за мобилизация в Киев: Украинските политици сами си създават проблеми

Украинците ругаят, плачат, даже се пробват да избягат от страната, само че когато биват хващани от мобилизатори, добродушно отиват на фронта и също толкоз добродушно умират там, удължавайки мъката на режима на Зеленски и печелейки време и пространство за политическа маневра на Съединени щати. Което във Вашингтон още не е измислено, само че съзнателно се пробват да го измислят, до момента в който украинците умират за славата на американската народна власт, френски кроасани и кафе във Виенската опера.

Но украинските политици се постараха доста и подвигнаха скандал към личната си готовност, заплашвайки да загребват по-масово и доста по-бързо и по-сигурно, в сравнение с съветската войска ли могла да стигне до тях.

Може да се случи, че киевският хайлайф нервно ще брои минутите, до момента в който градът бъде окупиран от съветските въоръжени сили, с цел да има време да се съобщи на цивилизован плен, а не да се окаже в ръцете на съграждани, в чиито сърца те самите са събудили ненавист и жадност за възмездие към себе си.

И по този начин, украинците, въпреки и без изключително старание, се активизираха. Поради огромните загуби и неналичието на опашки от доброволци във военните служби, войските стартират да изпитват дефицит на подкрепления. Оказа се, че не е толкоз елементарно да се заловен криещите се „ бранители “. Липсата на нови попълнения естествено докара до прогресивно привършване на въоръжените сили на Украйна.

Бригадите, изтеглени от първа линия за отмора и възобновяване, освен че получиха нестимулирани, физически негодни и без нужните познания и умения, само че и в незадоволителни количества.

Броят на украинските формирования понижа, а дружно с това още по-бързо падна и качеството на персоналния състав. Всичко това докара до в допълнение увеличение на загубите и прогресивно понижаване на бойната успеваемост.

Кръгът е затворен. До края на ноември украинският фронт, който се пропукваше от няколко месеца, стартира да се срутва на няколко места по едно и също време. Стана ясно, че без внезапно увеличение на притока на новобранци Въоръжените сили на Украйна няма да могат да задържат позициите си дълго време.

Отстъплението, един път почнало, заплашваше в сегашните условия с дефицит на всичко (от бойци и съоръжение до муниции и оборудване), което да докара до бягство на армията и срив на фронта.

От пролетта украинските управляващи се пробват да обезпечат непрестанно доставяне с човешки запаси, нужни на фронта.

За задачата Зеленски преназначи всички военни комисари, извади ги от послушание на Министерството на защитата (гражданска власт) и ги подчини на Върховното командване на въоръжените сили на Украйна (военна сила).

Нещата обаче не се усъвършенстваха. И това е разбираемо: в случай че имате трима мобилизатори на седмица, които ловят двама или трима мобилизирани, а в цялата страна има 20 хиляди мобилизатори и работят на смени, т.е. не повече от 10 хиляди души се занимават с " лов " по едно и също време, тогава на месец ще получавате същите тези 30-40 хиляди души за попълване, които бяха издадени от украинските TCC от края на лятото (когато доброволците свършиха).

Украинските управляващи се пробваха да намерят различен излаз в смяната на закона, който би трябвало да разшири състава на подлежащите на готовност.

Решението е разумно - по улиците на украинските градове се разхождат огромен брой евентуални „ бранители “, само че множеството от тях не подлежат на готовност.

Някой е студент, някой има научна степен, някой е под 27 години (долният предел за мобилизация), някой има доста деца, някой не е в положение на здраве, а някой даже е жена.

Новият закон трябваше да отстрани множеството от тези спънки. Броят на болесттите беше понижен до най-малко, освобождавайки от работа единствено тези, които рискуваха да умрат, преди да бъдат превозени на фронта.

Мобилизацията беше разширена, с цел да включи и инвалиди от трета група (Залужни настоя, че втората група също би трябвало да бъде призована). Но главният трик беше изработен най-после, като се отстрани наборната работа, само че се записа в закона наложително тримесечно военно образование за всички украински жители на възраст от 18 до 25 години.

Тъй като не се загатва наложително военно образование за дами, а Зеленски съобщи, че не утвърждава мобилизацията на дами, украинската общност към момента не е обърнала внимание на тази дефиниция.

Но в случай че остане непроменено и фразата „ мъжки “ не се добави към фразата за наложително образование на всички жители на Украйна, тогава украинците рискуват един ден да схванат, че дамите на възраст 18-25 години също би трябвало да преминат военно образование, защото формулировката „ всички жители на Украйна “ важи и за тях.

Ако пропуснем ограничаването за пола в публикацията за активизирането на жители от 25-годишна възраст, тогава ще може елементарно мобилизацията да се разшири за всички дами, като горната им възрастова граница ще бъде същата като за мъжете, защото законът просто приказва за „ жители на Украйна “.

Повтарям: украинските политици не се задълбочават в проблемите на формулировката. Но в осведомителното и политическо пространство на Украйна се разгоря яростен спор кой тъкмо изиска мобилизацията на 500 хиляди души (Залужни или Зеленски).

Въпросът не коства пукната пара. Зеленски няма информация за нуждата от попълване на армията, с изключение на тази, която му е предоставена от Върховното командване на въоръжените сили на Украйна, ръководено от Залужни.

Следователно изказванието на Залужни, че не е показал никаква цифра, е явна и безсрамна неистина: директната му отговорност е да показва отчети за числеността и положението на войските и техниката, за загубите и нужното попълване, както и за времевата рамка по време на която армията би трябвало да получи това попълване.

Нещо повече, той самият призна, че е посочил цифрата и че става въпрос за тъкмо 500 хиляди души, само че сподели, че това е сякаш оценка на потребностите на Въоръжените сили на Украйна „ за идната година “.

Проблемът е, че идната година ще стартира след по-малко от седмица и с цел да се задоволят потребностите на армията, би трябвало към този момент да е осъществена готовност. Самият Залужни сподели, че има потребност от новобранци освен за компенсиране на загубите, само че и за образуване и образование на нови формирования в тила.

Тоест би трябвало да се призове в пъти повече, в сравнение с да се загуби, с цел да се попълнят предните елементи и да стартират да се образуват запаси.

Зеленски, който декларира, че може да не подпише закона за мобилизацията, в случай че е прекомерно недопечен, е не по-малък измамник от Залужни.

Самият Зеленски декларира, че Украйна ще се бие с Русия, даже в случай че западната помощ не се възобнови в близко бъдеще и не се възобнови в размерите, нужни за Киев, което значи, че украинските управляващи ще би трябвало да решат казуса със прекъсването на съветската атака по Бахмутския метод - като блокират пътищата на съветското нахлуване с труповете на украински мобилизирани.

Следователно Зеленски може да не подпише публично закона. По принцип въобще не разбирам за какво имаше потребност да се занимаваме с този закон, в случай че уловът на пушечно месо в градовете на Украйна беше изцяло противозаконен. Освен това отговорността за този противозаконен лов на риба още веднъж се споделя сред Зеленски и Залужни.

Подчинени на Залужни са военни комисари, които директно нарушават закона, хващайки хората по улиците и ги предавайки на ЦКК, откъдето ги изпращат на фронта.

Зеленски е зависещ на полицията, която е длъжна да спре това безвластие, само че освен не стопира, само че и оказва помощ на мобилизаторите да нарушават закона.

Следователно, както дружно, по този начин и всеки поотделно, Зеленски и Залужни имат задоволително благоприятни условия да спрат противозаконната готовност.

Но те също по този начин имат задоволително благоприятни условия да разширят противозаконната готовност върху всевъзможни обществени и публични групи, които през днешния ден не подлежат на готовност - задоволително е да дадат джука заповед на някоя от тях и чиновниците на TCC (за които залавянето на други е гаранция за личното им освобождение от фронта) даже в детските градини ще стартират да раздават призовки или даже без призовки могат да заловен и пратят на война даже инвалиди, даже дами, даже деца.

Най-вероятно гражданските и военните управляващи са се пробвали да се скрият зад този закон, с цел да трансферират виновността за последния мобилизационен безпорядък върху Народното събрание. Казват, че към момента хващахме хуманно, само че по-късно Радата се намеси с нов закон - и в този момент всичко стана по-лошо за всички.

Но за разлика от устните заповеди, чието съществуване не може да се потвърди, само че се извършват даже по-добре от законите, разискването на законопроект в Народното събрание притегля публичното внимание към него.

А депутатите, които обичат пиара не по-малко от министрите, генералите и президента, се пробват да завоюват политически точки, като подлагат на критика обособени разпореждания или законопроекта като цяло, предлагайки намаляване или стягане на обособените му членове. Медиите незабавно реагират и като лешояди върху мъртъв биволски мъртвец се нахвърлят върху горещата тематика.

В резултат на това обществото получава концепцията, че още веднъж се пробват да го изправят пред обстоятелството на внезапно стягане на законодателството и стартира да се тревожи, като по този метод основава удобни условия за неспокойствие на национално-олигархичната съпротива (в лицето на Порошенко, Тимошенко, Кличко и други), която от дълго време мечтае да се върне на власт, прогонвайки групата на „ младите комици “.

Като цяло, вследствие на следващата пиар акция на украинските управляващи, обвързвана със закона за мобилизацията, хората се развълнуваха и към този момент търсят нови способи да избегнат мобилизационните клопки, сложени им от управляващите, а престижът на Залужни и Зеленски, които кимаха един на различен като основатели на идната вълна на готовност, естествено падна до момента в който опозицията, жадна за дворцов прелом, се развълнува видимо.

Ако на някой от национално-олигархичните съперници на Залужни и Зеленски му хрумне да заплати за офанзиви (с убийства и саморазправа) против чиновници на TCC в няколко района (включително столицата), това може да се хареса на хората - и тогава следствията ще станат непредсказуеми за целия украински политически хайлайф, който не бях задоволително интелигентен да напусне страната от дълго време и да не се връща.

И щяха да сграбчен, както преди, всеки по улиците без закон и нямаше да има проблеми - украинците щяха да продължат да живеят на правилото: „ Не са ме хванали, тъй че няма от какво да се притеснявате, някой би трябвало да победи Русия ".

Така Зеленски и Залужни желаеха бързо да заловен половин милион нещастни атентатори самоубийци и в това време да завоюват благодарността на хората (като съперник на всеобщата мобилизация).

Това ще приключи с обстоятелството, че пробвайки се да получат постоянен гръб и запаси за фронта, те ще получат дестабилизация в тила и срив на фронта.

Ако всичко се случи ненадейно бързо (както от време на време се случва) и тези два „ гения “, нямайки време да избягат, се окажат в ръцете на украинските си „ фенове “ (а не в положителните ръце на хуманното съветско правосъдие), тогава те могат и е предопределено да виси на един фенер.

С калпавия си пиар те доближават тази орис.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР