Украинците отново масово бягат от войната. От Харков до Одеса

...
Украинците отново масово бягат от войната. От Харков до Одеса
Коментари Харесай

Хиляди украинци бягат от Харков и Одеса - очаква се нова руска агресия

Украинците още веднъж всеобщо бягат от войната. От Харков до Одеса хиляди се изтеглят в западна посока поради упованията от нова съветска експанзия. Има хора, които бягат даже от освободените региони.

Колоните от бежанци отново са на румънската граница. Тези хора са най-вече от Одеса. Там имаше ракетен обстрел в няколко следващи дни. Градът е считан за съществена цел на руснаците и доста хора избират да не рискуват.

" Това е война. Взехме решението през вчерашния ден, откакто ракета се взриви до къщата ни. Беше доста ужасно, взех децата и тръгнахме ", споделя Татяна от Одеса.

“Аз пристигам от Одеса. Мислехме да тръгнем в неделя, само че в града оповестиха вечерен час за целия уикенд, тъй че трябваше да бързаме ", прибавя Лера.

Украйна на няколко пъти приканва да се изтеглят най-много жителите на Луганска и Донецка област. Там се чака съветската войска да опита да пробие защитните линии на украинците. Но доста хора напущат даже местата, където към този момент няма конфликти. Животът в този 10-хиляден град сред Киев и Чернигов е съвсем неосъществим. Хората разчитат единствено на храната, които им носят бойци и доброволци.

" Живеем тук от толкоз доста време. От 30 години. Руснаците взривиха всичко, което имаме. Много им благодаря ", споделя Наталия Титова от Бобровиция.

Наталия била в мазето на къщата със брачна половинка, децата и снаха си. Така съумели да се предпазят от бомбата, която разрушила дома им. Не е ясно къде и по какъв начин ще живеят в бъдеще. Почти нищо не е останало от къщата и на съседа им.

" Ние даже не се крихме в мазето, тъй като има огромни прозорци и е рисково. Крихме се в хранилището за картофи. Това, което вършат руснаците в Украйна, е такава нелепост. Такова безчовечие ", безапелационен е Владимир Митенков.

Много от останалите тук са остарели хора, които с изключение на заслон и храна, нямат лекарства и достъп до лекарска помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР