Украинците не са ми врагове, не искам да убивам, обяви

...
Украинците не са ми врагове, не искам да убивам, обяви
Коментари Харесай

Руски пилот: Казвам ви за първи път истината за бойното поле в Украйна

Украинците не са ми врагове, не желая да умъртвявам, разгласи Дмитрий Мишов.

Ако съпоставим съветските загуби в Украйна с тези в Афганистан, там са изгубени 333 хеликоптера за цялата война.

И ние повторихме афганистанските 10 години за единствено една година в Украйна. Това споделя лейтенант Дмитрий Мишов, водач от Военновъздушни сили на Руската федерация, дезертирал от съветската войска, с цел да не убива украинци, съобщи Актуално.

След като желанието му да се уволни от армията не било задоволено, Мишов пресякъл нелегално границата с Литва и се предал на локалните управляващи, с цел да не взе участие във войната, оповестява съветската работа на BBC, публикувайки изявление с него. 26-годишният офицер споделя, че когато командването почнало да издава оръжия за образование преди нахлуването през февруари 2022 година, на всички било ясно, че нещата вървят към война.

Тогава Мишов подал молба за овакантяване, само че тя била отхвърлена и той бил изпратен в Беларус.

Пилотът твърди, че не е взел участие във военните дейности, в никакъв случай не е летял над територията на Украйна, а единствено е превозвал с хеликоптер Ми-26 разнообразни товари за съветската войска на територията на Беларус.

  " Отказвам да бъда съизвършител в закононарушение. Ако ме бяха предиздвикали да пилотирам военен хеликоптер, щеше да се наложи да умъртвявам. Най-вероятно щях да лишава няколко десетки живота.

Но не желая това, тъй като украинците не са ми врагове “, споделя той.

" Загубите измежду водачите са огромни. Ако съпоставим, да вземем за пример, с Афганистан, знам, че там сме изгубили 333 хеликоптера. И ние повторихме афганистанските 10 години за една година ", споделя той. 



Още по-сериозен е въпросът с водачите. Ако казусът с техниката и оборудването към момента може да бъде решен, то този с дефицита на квалифицирани водачи е напълно друго нещо - подготовката на подобен водач, споделя Мишов, лишава повече от пет години и е доста скъпа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР