Украинците бяха призовани днес да започнат да подменят старите си

...
Украинците бяха призовани днес да започнат да подменят старите си
Коментари Харесай

Украинците ще получат милиони LED крушки, за да намалят енергийния недостиг


Украинците бяха призовани през днешния ден да стартират да подменят старите си електрически крушки с енергоспестяващи LED светлини, с цел да понижат дефицита на електричество, породен от продължаващите съветски удари по украинската енергийна система, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9139
Програмата се реализира благодарение на Европейски Съюз и има за цел да подмени 50 милиона крушки. В рамките на формалното ѝ начало министърът на стопанската система Юлия Свириденко заяви, че всеки украинец може да занесе пет от старите си крушки в пощенските служби и в подмяна да получи пет нови LED светлини.

Посланикът на Европейски Съюз в Украйна Мати Маасикас заяви, че съюзът обезпечава 30 милиона LED крушки, а Франция - още 5 милиона. Европейски Съюз обезпечава и генератори и друго съоръжение.

Целта на програмата е през идващите няколко месеца енергийният недостиг, породен от съветските офанзиви, да бъде понижен с към една четвърт. " Украйна се бори на военния, икономическия и енергийния фронт ", съобщи Свириденко на брифинг. " Важно е натискът върху енергийната система да бъде понижен ". Една LED светлина употребява осем пъти по-малко електричество от по-старите модели крушки, добави тя.

Спестяването на сила е от основно значение, с цел да могат украинците да преживеят първата зима след съветската инвазия в страната им. Според публична данни към 40 на 100 от енергийната система е развалена, а няколко централи попадат в зоната, окупирана от съветските войски.

Националният енергопреносен оператор " Укренерго " заяви през днешния ден, че енергийният недостиг пораства с началото на работната седмица и рухването на температурите под нулата, и изиска на територията на цялата страната да бъде въведен режим на тока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР