Украинското военно разузнаване (УВР) потвърди, че руски ракетен удар е

...
Украинското военно разузнаване (УВР) потвърди, че руски ракетен удар е
Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване потвърди, че Русия е атакувала щаба му

Украинското военно разузнаване (УВР) удостовери, че съветски ракетен удар е бил ориентиран към неговата централа. Нападението е осъществено в края на май, само че " не е постигнало нито мечтаната, нито оповестената цел ", съобщи представителят на организацията Андрий Юсов по украинската телевизия, съобщи ДПА. 

За ракетния удар заяви, наред с други, и съветският президент Владимир Путин.

Руското управление неведнъж заплашваше да нанесе удари против " центровете за взимане на решения " в Украйна, откогато стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 г. 

Първата информация за нахлуване против централата на УВР се появи на 29 май. Тогава очевидци оповестиха за детонации на киевския остров Рибалски в река Днепър. 

Киев не направи публично изказване по това време. Дори и в този момент Юсов не разяснява последствията от нападението, като съобщи, че ще го направи едвам след края на войната. 

Някои съветски медии оповестиха, че при обстрела е бил ранен и ръководителят на Службата за военно разузнаване на Украйна Кирил Буданов. 

След седмици безмълвие Буданов през вчерашния ден се появи още веднъж по украинската телевизия. Изглежда, че той не е получил забележими пострадвания, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР