Украинското военно командване е наредило да бъде прекратена съпротивата в

...
Украинското военно командване е наредило да бъде прекратена съпротивата в
Коментари Харесай

Последната крепост в Мариупол: Украйна нареди да спре съпротивата в „Азовстал“

Украинското военно командване е наредило да бъде прекъсната съпротивата в цех " Азовстал " в Мариупол, съобщи Ройтерс, като се базира на батальон " Азов ".

Заповедта е издадена, с цел да бъде непокътнат животът на украинските бойци.

" Азовстал " бе последното гнездо на украинската опозиция против съветските сили в стратегическия пристанищен град на Азовско море.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че близо 2 хиляди украински бойци са се предали в металургичния цех.

Командирът на украинския полк " Азов " сподели във видеоизявление, оповестено в петък, че цивилни и тежко ранени украински бойци са били евакуирани от стоманодобивния цех " Азовстал " в разрушения град Мариупол.

„ Цивилните са евакуирани. Тежко ранените получиха нужната помощ и те бяха евакуирани, с цел да бъдат по-късно разменени и доставени на територия, следена от Украйна “, сподели командирът Денис Прокопенко във видеото, споделено от полк „ Азов “ в услугата за известия Telegram..

Прокопенко сподели, че процесът по транспортиране на починалите от завода Азовстал, последният бастион на украинската опозиция против съветските сили в Мариупол, към момента е в ход. „ Надявам се, че в близко бъдеще роднините и Украйна ще съумеят да погребат с чест своите бойци “, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР