Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, за да

...
Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, за да
Коментари Харесай

Украинското МВнР привиква унгарския посланик заради изказване на Орбан

Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, с цел да се оплаче от " изцяло недопустимо " изявление на премиера по отношение на Украйна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9118
Въпросното изявление на Орбан бележи нов спад в връзките сред двете страни. Унгария неведнъж подлага на критика глобите на Европейски Съюз против Русия, като посочваше, че те не са съумели да отслабят доста Москва, а единствено основават риск от разрушение на европейската стопанска система.

Олег Николенко, представител на украинското външно министерство, написа във Facebook, че унгарският министър председател е нарекъл пред публицисти Украйна " ничия земя " и я е сравнил с Афганистан.

Подобни изказвания са изцяло неприемливи. Будапеща продължава да се движи по един премислен курс, ориентиран към унищожаването на унгарско-украинските връзки. Унгарският дипломат ще бъде привикан в украинското външно министерство за прям диалог. Ние резервираме правото си да предприемем ответни ограничения, безапелационен бе Николенко.

По-рано днес Орбан съобщи, че Унгария ще наложи вето на всевъзможни наказания на Европейски Съюз против Русия, които засягат нуклеарната енергетика. Унгария разполага с издигната от Русия атомна централа и възнамерява да я разшири. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР