Украинското разузнаване е разкрило план на Кремъл за завземане на

...
Украинското разузнаване е разкрило план на Кремъл за завземане на
Коментари Харесай

Ето как Москва е планирала да смени властта в Кишинев

Украинското разузнаване е разкрило проект на Кремъл за завладяване на властта в Молдова. Тази информация е предадена неотложно на молдовския президент Мая Санду. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски по време на изявлението си на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.

" Неотдавна разговарях с молдовския президент госпожа Санду и я осведомих за това, което нашето разузнаване съумя да прихване - обстоен съветски проект за разрушение на политическата обстановка в Молдова ", сподели той.

Според Зеленски документите, получени от украинското разузнаване, демонстрират кой, по кое време и по какъв метод е трябвало да подкопае сигурността в Молдова и да смени държавното управление в страната.

" Не знаем дали Москва е получила заповед да работи по този проект против Молдова. Но видяхме какво тъкмо ще създадат. В това ние разпознахме тъкмо това, което те към този момент се пробват да създадат против Украйна, против други страни, изключително в Европа ", сподели президентът.

Молдовските управляващи не крият, че чакат Украйна да завоюва войната, с цел да стартират деокупация на Приднестровието. Кишинев чака, че след провалянето на съветските нашественици в Украйна, Москва ще стартира да изтегля войските си от Приднестровието.

Молдовският президент Мая Санду съобщи в прав текст, че Кишинев няма защо да беседва с страната агресор. Тя не вижда опция за поддържане на градивни връзки с Русия поради пълномащабното навлизане в Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров пък упреква Молдова, че е попаднала под въздействието на Запада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР