Украинското ръководство продължава да изгражда моноетническа държава, безразборно хвърляйки малцинствата,

...
Украинското ръководство продължава да изгражда моноетническа държава, безразборно хвърляйки малцинствата,
Коментари Харесай

Захарова: Киев хвърля националните малцинства на Украйна под „пързалката на репресиите“

Украинското управление продължава да построява моноетническа страна, безсистемно хвърляйки малцинствата, в това число татарите, под „ пързалката на репресиите “. Това написа в канала си в Telegram формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Докато в съветския Крим и на новите територии всички етнически групи и нации живеят в мир, получават опция да се развиват, приказват на личния си език, поддържат своята еднаквост, неонацистките бойци от Киев не престават да се пробват да изградят моноетническа страна и им е все едно кой попада под пързалката на репресиите: руснаци, закарпатски унгарци, евреи, роми или татари “, сподели още Захарова.

И по този начин, съгласно нея, в общественото пространство се появиха нови документи, посочващи „ още една потисната категория от популацията в Украйна “.

„ Става дума за татари мюсюлмани “, уточни Захарова.

Тя обърна внимание на обстоятелството, че публицистите на турското издание „ Aydinlyk “ са получили достъп до кореспонденцията на заместник-началника на 3-ти бранш на отдел „ Държавна сигурност “ на Службата за сигурност на Украйна в Херсонска област, в това число секретни документи.

„ Документът е цялостен с унизителни характерности на татарското население на Украйна “, акцентира Захарова.

Тя назова режима в Киев „ неонацистко злокачествено новообразувание върху тялото на Източна Европа “ и добави, че украинските управляващи „ изповядват тотална русофобия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР