Украинското правителство се опитва да убеди САЩ да го снабдят

...
Украинското правителство се опитва да убеди САЩ да го снабдят
Коментари Харесай

Украйна се опитва да убеди Вашингтон да ѝ изпрати ракети с по-голям обсег

Украинското държавно управление се пробва да убеди Съединени американски щати да го снабдят с ракети с по-голям обхват за артилерийските системи HIMARS, които неотдавна бяха доставени от Вашингтон на Киев, сподели Фьодор Вениславски, който е член на парламентарната комисия за защита, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

В момента украинската войска разполага единствено с ракети за HIMARS, които имат обхват от 70 километра, макар че този вид артилерийски системи могат да изстрелват и ракети с обхват сред 300 и 500 километра. Понастоящем Киев нападна по-отдалечени обекти с по-малко прецизните ракети „ Точка-У “, които доближават до цели на разстояние до 120 километра.

Ако се дават ракети с по-голям обхват, то това значи, че оръжейни системи биха могли да разрушат Кримския мост, който свързва континенталната част на Русия с анексирания Кримски полуостров. Мостът е ситуиран на към 260 километра от фронтовата линия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели по отношение на слуховете за възможна офанзива от страна на украинската войска против издигнатия от Русия мост, че оборудването е задоволително добре предпазено против сходни набези.

Украинското искане породи безпокойствие и в Съединени американски щати на фона на опасенията, че украинските сили могат да употребяват американски оръжия против цели, ситуирани на съветска територия, с което рискуват да провокират спомагателна ескалация в спора.

Вчера минимум петима цивилни бяха убити в южната украинска Николаевска област, съгласно заместник-началника на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко. Руското министерство на защитата удостовери информацията за обстрела там, само че сподели, че той е бил ориентиран против два военни командни пункта и че са били убити 350 украински военни.

Вчера представителят на Луганската национална република Андрей Марочко съобщи в „ Телеграм “, че следеният от Русия град Луганск в Източна Украйна е бил подложен на нескончаем обстрел от доставените от Съединени американски щати артилерийски системи HIMARS. Началникът на украинската военна администрация в Луганска област Серхий Гайдай сподели, че обстрелът е бил ориентиран против военни хранилища.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР