Украинското правителство пусна сайт в партньорство с платформите за криптовалути

...
Украинското правителство пусна сайт в партньорство с платформите за криптовалути
Коментари Харесай

Украйна пусна сайт за дарения в биткойни


Украинското държавно управление пусна уебсайт в партньорство с платформите за криптовалути Еф Ти Екс и " Евърстейк ", с цел да се насочват към украинската централна банка биткойни и други виртуални валути, събирани в поддръжка на Украйна против съветската инвазия, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2536
На уеб страницата, наименуван " Помощ за Украйна " ( " Aid for Ukraine " ), потребителите могат да вършат дарения в 10 криптовалути, измежду които биткойн и етер, тетер или доджкойн.

" Криптовалутите играят забележителна роля в защитата на Украйна ", съобщи Олександър Борняков, заместник-министър по въпросите на цифровата промяна, представен в официално съобщение.

" Активите в криптовалути се оказаха изключително скъпа помощ за улеснение потока на финансиране към украинските жители и бойци и за привличане на интереса на международното публично мнение ", добавя той.

Благодарение на " Евърстейк ", една от главните платформи в областта на криптоактивите в Украйна, донорите могат да вършат дарения и в други криптовалути с изключение на изброените на уеб страницата. Предвидено е и прибавянето на незаменими токени (NFT) - документи за достоверност на дигитален обект.

От своя страна платформата Еф Ти Екс, основана на Бахамските острови и учредена от американския милиардер Сам Банкман-Фрайд, се ангажира да обръща средствата в долари и да ги препраща към Националната банка на Украйна.

Част от самодейността е и украинската платформа за продан на криптовалути " Куна " (Kuna).

Сайтът " Помощ за Украйна " сочеше нощес в 23:30 ч. по Гринуич, че са събрани малко над 48 милиона $ от началото на спора при сложена цел за 200 милиона $.

Средствата ще послужат за поддръжка на войските и цивилните, които изпитват жестока потребност от филантропична помощ, показват членовете на партньорството в официалното съобщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР