Украинското правителство официално поиска от водещите платформи за дистрибуция на

...
Украинското правителство официално поиска от водещите платформи за дистрибуция на
Коментари Харесай

Украйна поиска от водещите магазини забрана на Atomic Heart

Украинското държавно управление публично изиска от водещите платформи за дистрибуция на видеоигри да спрат да оферират Atomic Heart на съветското студио Mundfish, предава PlayStation Lifestyle. Изданието цитира част от писмото на вицепремиера на страната Михайло Федоров към Джим Райън, PlayStation, една от платформите, продаващи играта.

Изданието привежда обвиняването в расизъм поради един епизод на анимационния филм „ Ну, погоди “, в който има карикатурно изобразена фигура на негър боец с лък и стрела. След обява на PC Gamer за избраното от мнозина за обидно изображение, Mundfish побързаха да заявят, че то ще бъде отстранено от играта и се извиниха за дейностите си. Освен това, студиото е упреквано във връзки с „ Газпром “, държавната енергийна компания, която е в близки връзки с Кремъл. PlayStation Lifestyle загатва също, че от Mundfish до момента не са излезли с публично мнение, осъждащо военната експанзия на Русия в Украйна – нещо, което доста други компании от гейм промишлеността към този момент направиха. Mundfish е съветско студио със седалище в Кипър, като на уеб страницата на компанията написа, че тя е формирана от 130 индивида от 10 страни. На страницата също е записано, че студиото не е ангажирано в политически дейности и няма връзка с публични политически представители.

„ Вярвам, че Sony Interactive Entertainment не желае да бъде считана за платформа, която поддържа комунизма, даже и в сходна футуристична трактовка. Историята на руска Русия и империалистическите ѝ домогвания към други самостоятелни страни са довели до стотици хиляди жертви. Не единствено в Украйна, само че и в Молдова и Грузия. Риторичен е въпроса, дали си коства да се промотират знаци, покрити с кръв “, цитират PlayStation Lifestyle част от писмото на Федоров към Sony. Подобно е пратено също по този начин към Гейб Нюъл и Valve, както и към Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР