Украинското правителство е уведомило Белия дом, че планира да уволни

...
Украинското правителство е уведомило Белия дом, че планира да уволни
Коментари Харесай

Украйна ще уволни главнокомандващия на армията си Валерий Залужни

Украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни главнокомандващия въоръжените сили на страната военачалник Валерий Залужни, съобщи Ройтерс, като се базира на два осведомени източника.

Въпросът от няколко дни се разисква в публичното пространство, като постъпват спорни известия.

Ходът за премахване на Залужни, който влезе в борба с президента Володимир Зеленски поради военната тактика и други въпроси, идва след контраофанзивата предходната година, при която Украйна съумя да си върне единствено дребна част от окупираните от Русия нейни територии, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник, непосредствен до канцеларията на Зеленски, сподели, че двамата имат различия и дали да бъде извършена нова акция за военна готовност. Украинският президент по-конкретно е срещу настояването на командващия въоръжените сили под знамената да бъдат събрани още половин милион души.

Според цитирания източник уволнението на Залужни се бави, защото управляващите към момента не са решили кой да го размени.

Съединените щати не са възразили против проектите на Киев. Белият дом е споделил, че това е върховен въпрос, по който Украйна би трябвало да вземе сама своето решение, съобщи вторият източник, поискал анонимност.

Вестник " Вашингтон пост " първи заяви за проектите за уволняване на Залужни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР